esmaspäev, detsember 19, 2005

Rahvariided

Viimasel ajal olen palju tuulanud rahvariiete raamatutes. Koju olen kokku saanud õnne kombel kõik raamatud, mis eesti rahvariiete kohta eestis üldse ilmunud on. Alates Manninenist ja lõpetades kaasaegsete albumitega. Aga olen leidnud internetist ka paar huvitavat linki. Näiteks Mari Irdi lehe. Väga vahva naine tundub olevat ja väga pühendunud ka.

Siin aga veel üks ülevaatlik leht rahvariietest. Ja siin üks pikem uurimus. Päris põnev lugeda.

Näiteks Mannineni 1927. aasta raamatust Eesti rahvariiete ajalugu sain teada, et paljudes kohtades oli komme mehel läinud naistel juuksed poisipeaks lõigata. See tähendaks seda, et ka mina oleks pidanud oma patsidest loobuma :) õnneks jäeti alles.

4 kommentaari:

Cairbre ütles ...

Pealegi kui sa juba mehenaine oled siis pole sul neid patse enam võrgutamiseks vaja :)

Liia Tammes ütles ...

:) on ikka. Oma mehele silmailuks on neid väga vaja. Minu ammune mõte on end ise kiilaks ajada aga mees ei luba. ja siis hakkab enamasti endal kah patsidest kahju. Kuigi need juuksed kasvavad mul väga kiiresti. Õlgadest vööni vast aasta või poolteist.

Anonüümne ütles ...

Tere, peaksin kiiresti mingi lihtsama tanuga maha saama, aga ei suuda oma käsitöölehelt miskit konstruktiivset välja lugeda. Kas kellegil on ehk soovitusi millest isegi blondiin aru saaks.
hellenurm@hotmail.com

Anonüümne ütles ...

Tere !! Kas me saaksime rääkida msni teel , mul oleks väga suuur küsimus teile !! Palun ! marge.anni@hotmail.com