teisipäev, oktoober 10, 2006

Mõõdud / Measurements

Eh. see rase olemine ikka üks keeruline tegevus :) Lähed särades arsti juurde ja kõik on kõige paremas korras. Ei ole paha olla, ei ole turseid, laps ei suru kuhugi ja liigutab mis kole. Ja siis teatab arst, et 33 nädalaks oled sa liiga palju juurde võtnud. no 10 kg tuli täis jah. Viimase kuuga 3 kg siis. Järgmisena mõõdetakse kõhu ümbermõõtu ja selgub, et see liiga väike. NO saa sa nüüd aru, mis värk on. Kas peaks end nagu õhupalli täis puhuma või mida tegema? KUigi tegelikult ega ma end väga heiduta ei lase sellest. Naljakas lihtsalt, et mingi viga peab ju olema rasedal. Ilma ei saa. Lohutan end, et olen sisemiselt suur ja me mahume tõsti kenasti nagu matrjoskad üksteise sisse ära :)
Kõht koriseb mul igatahes 15 cm vasakust küljest väljas pool ja tundub, et kogu seedimine on kuhugi sinna kolinud. Kopsud on ma ei tea kus, sest laps on kohati väga kurgu all. Aga ikkagi on kerge olla ja mina rõõmus roosa.
Ainult 5 nädalat veel vist :) või 7 kui ta natuke oodata tahab.

I visited doctor. She fist sed that I have gained too much weight last month. 3 kg. Total is now 10 kg. After that she measured my waste. and it was too small. How is that possible. I think I have to be baloon next time. But my overall situation is really greate. No sicness, pain or something bad. Child is kiking and I am happy. I think I am big inside.
And only 5 weeks more. Or maybe 7 if baby decides to wait little bit.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ei tasu lasta ennast nendest arstide arvamustest liiga heidutada ka :) Ma sain just kah hiljuti ühe käest riielda, et viimase kuuga 3 kilo ja et seda ikka palju. Aga kokku on ju tegelikult suht vähe tulnud (37ndaks umbes 9). Nii et ma ei saa aru mis nad riidlevad. Seda enam, et minul on küll kõht ainuke koht, mis paisunud on.

Annu ütles ...

ma kosusin raseduse lõpuks ligi 20kg. ja mina olin kindel, et kui enamusel (kusagilt lugesin) läheb tähtaeg üle, siis mul ka. heh, 38+0 ja laps otsustas tulla.
naudi järelejäänud aega:)

Anonüümne ütles ...

lohuta end sellega, et kui oled kolmanda lapse ootel, siis ei kaaguta enam keegi :)
ma võtsin ühel kuul pea viis kilo juurde ja järgneval mitte midagi. keegi ei kergitand kulmugi.
a muidu - ilusat ootamist veel viimaseid nädalaid. tore ja ootusärev aeg, eh!

Anonüümne ütles ...

Aga üleüldse... Mille järgi nad ütlevad, et kõht on liiga väike? :S Kas selle jaoks on siis ka mingid standardid ette nähtud?