kolmapäev, märts 26, 2008

Vot selline lumine päev oli täna...





... ja meie saime esimest korda maja eest lund rookida. Oi kui kaua ma seda teha olen tahtnud. Luuda oleks ka vaja olnud. Ja jassile olid lumehanged rinnuni ning minule üle põlve. Terassi peale hakkab aga talviti kogunema mõnus kuhi lund. Praegugi on näha seda hunnikut maja kõrval. Igavesti äge. Ainult et minu sünnipäevaks võiks see lumi siiski kadunud olla.





Mis me nädalavahetusel tegime





Et sai natuke plaate seina pandud, mune koksitud ja vee sai ka majasse sisse. Nüüd saab käsi pesta ja lausa WCs käia. Täitsa mõnus on.
Ja Jass vapper poiss oskab varsti vist ise raamatuid lugeda. Igatahes kui mina hõikan teisest toast, et kus trakror, jänku või poiss pildil on, otsib ta õige lehekülje ja näitab.


Vesi on meil ainult veidi küma koha peal ja nüüd tuleb torudele kasukas selga panna.

Ja plaatimisel ei tasu laskuda suurushullustuse kätte ja teha näiteks 8 kg segu korraga. Siis plaadite öösel kella 2ni vähemalt. Ja kui teid plaatimise ajal kuskil mujal ka natukeseks ajaks vajab, siis on ka 5 kg liiast. Seega planeerige hoolega segu tegemist :)

esmaspäev, märts 17, 2008

Tähtkujupakk


Minu tähtkujupakk jõudis ka lõpuks peale pikka postkontoris ootamist kohale. No miskipärast ei raatsi nad mulle teateid pakkide saabumise kohta saata. Aga pakiga olen ma ülimalt rahul. Silmusemarkerid on kenasti omas karbis ja sorteeritud. Jaspisest käevõru ja selle juures olev seletus sobivad suurepärselt minu praegusesse ellu. Lõputöö vajab lõpetamist ja lapse kõrvalt uus tööalane elu alustamist. Lisks huvitav käsitsi kedratud siidlõng ja šokolaad, mille mu mees ise tahab ära süüa. Eks ma pean võitlema. Tänud. Suured tänud.

Maja ehitamine

Et siis jälle objektil. Raport sellest nädalast:


1. Majas on ametlikult elekter ja kilp. (siiani käis mingi juhe üle õue).


2. 2 korrusele sai ka vee torusid veetud. Vett veel ei ole sees torudes.


3. Lagi lakitud sauna eesruumis


4. Uksed peitsitud ja osaliselt lakitud


5. Sauna eesruumis osaliselt seina paneelid paigas.


6. Alustatud plaatimist.

7. Kalmer vedas elektri kilpi juhtmeid, et saaks lakke lühtri panna.




Plaatimine oli üldse selline vahva tegevus, mis esimesel õhtul kestis lausa 3ni välja. No mis need ema ja isa siis ähvardavad, et nad järgmine nädal ei saa appi tulla. Siis tuleb töö ette ära teha :) Plaatimine iseenesest on kerge, aga nende aukude ja muu toreduse puurimine võib ikka päris keeruline olla. Plaate läheb ka vähemalt 2 katki :) Ja minul õnnestus nii ilus aga piisavalt keeruline plaatide muster seina peale mõelda, et selle jaoks tuleb enne pikalt mõelda, kuidas kõige paremini plaadid seina saaks.

kolmapäev, märts 12, 2008

Kas nüüd see siis juhtubki?

Me panime oma korteri müüki. Me oleme siin alates aastast 2000 elanud. Väga palju vahvaid asju on siin korteris juntunud. 1 abieluettepanek, 2 diplomiga lõpetatud ülikooli, 1 tore poja on sündinud. Aga mis teha kui pere kasvab ja tahab suuremat jooksuruumi ja treppidest ronimise võimalust. Kahju on, aga alati on ühel kurval sündmusel ka hea kohe kõrvalt võtta hea emotsioon. Oma muru varba all on ju mõnus....
Aga kes tahab osta hea arua ja heade kordaminekutega korterit siis küsige meilt ja vaadake city24 Id 453888 ;) Garaazi saab ka osta kui vaja ;)

teisipäev, märts 11, 2008

Maja ehitamine vol x


Et siis eelmise nädalalõpu raport. Valmis on WC (ok, seina paneel ja uks on vaja veel ära värvida ning kollektoriga vesi ühednada). Aga põranda liistud on paigas ja WC pott kõvasti kruvidega põranda küljes kinni. Valentin tegi meie ilusa põranda sisse kaks ilusat auku selle jaoks :)


Sauna eesruumis on põrand ja värvitud sein. Põrandal on võimalik lausa sokkides käia, kui tahtmist on ja Jasperile meeldib see ka väga. Hea sile on joosta. Seinu nühkisin mina 2 päeva värvida. Vahepeal käisin veel poes põranda jaoks soojustust ostmas, ise näost roheline. Huvitav küll, misk ehituspoes järjekorras ootav onu mind nähes kergelt võpatas? Ehituspoes peabki ju käima nii, et näha oleks, miks sul sinna asja on.

Dušširuumis aga veekindel mastiks seinas ja seda hakkame järgmisena plaatima. Selle mastiksi panemine oli uus kogemus. Seda polnud keegi enne näinud. Ja teadmiseks kõigile, Aeroc sein on nii vett imav, et see tasub enne alt veega märjaks pritsida, muidu rullub see kumm kohe järgmise rullitõmbega seinalt maha. Igatahes nägi meie dušširuum lõpuks välja nagu vene aegne vangla peldik (see värv on ikka jube). Aga kui ta vett peab, siis olgu peale. Plaatide alla niikuinii keegi ei näe.
Abivägi oli jälle kohal ja loomulikult kõige suurem töötegija oli Jass, kes igal pool abiks käis, töö riistu laiali vedas ja seisi kõigi vajalike ja mitte vajalike kohtade peal.




Ja juba teist nädalat käib meie majas ringi koterman. Nimelt on kõik asjad kadunud, ning küsimuse peale ... Kas keegi on näinud (kruvikeerajat, saagi, pintslit)... tuleb vastus; Nägin, oli jalus, tõstsin eest ära akna lauale.... Aga akna laudu on meil mitmeid ning suure tõenäosusega jäi see seal kellelgi järgmisele ette ja nüüd on asi lootusetult kadunud. Seega poole ajast otsime me asju taga ;) Nii olen mina juba otsustandu, et järgmise poja nimeks saab Joonatan ning laul Kus mu püksid on, kus mu traksid on... on meil omandanud täiesti uue mõõtme.


Aga teate, et kui sauna eesruumi põrandale ema toodud vana kaltsu vaiba laotasin, tuli selline kodu tunne peale, et koli või kohe sisse.

esmaspäev, märts 03, 2008

WC ja sauna eesruum ning uksed

Sel nädalavahetusel jälle objektil :) Ja maja keskmine punkt hakkab juba ilmet võtma. Selleks on WC ja ta on peaaegu keset maja tõesti. Aga seal on nüüd paigas uks, lagi, seinad värvitud ja puitpaneel on ka pandud.
Jass oli ka muidugi aktsioonis ja aitas kõiki. Eriti vanaisasid, kelle käest sai puidu tükke, toru juppe, kruvisid. Ja minu isa tegi ukse piitadesse veel toredaid augukesi, kuhu sai erinevaid vidinadi sisse toppida.

Esimene värvimine meie majas. Mina värvisin ja ema hoidis vaheldumisi lampi ja värvitünni. Selline mõnus kollane on meie WC nüüd.


Veel on värvitud üks kiht rohelist sauna eesruumi ning paigaldatud sauna uks ning dušširuumi uks. Need lähme peitsime ka üle täna õhtul. Igatahes olid kõik jälle aktsioonis ja järgmine nädal on WC vist juba kasutus kõlbulik. Valentin igatahes pani veetorud seinale paika.


Kalmer paigaldamas sauna ust. Õlitame sauna õliga sisse :) Selline näeb ta ilma Kalmerita välja :)


Meie roheline sauna eesruum. Ta küll on praegu natuke hele. Ikkagi ettevalmistav kiht alles. Seline on dušširuumi uks. Uksed saavad täna kõik valge peitsi peale. Ukse vahelt paistab ka dušširuum, kus Tarmo hoolega seinu nühkis, et sinna varsti mastiks ja siis juba plaadid peale panna.