esmaspäev, jaanuar 26, 2009

Head uut Pühvliaastat


Meie tegime oma koju ka lumeskulptuuri algava Pühvliaasta auks. Meie Jasperiga müttasime ja Issi kruvis toas köögikappi. Kui ta meid õue vaatama tuli oli tema esimene küsimus valmiva pühvli kohta: Kas see on Muumi või vanakurat?
No aitähh, eksole. Meie näeme nii palju vaeva ja siis niimodi tullakse ütlema. Aga tegelikult arvas Jass et see on lehm. Aga vahet pole.
Head Pühvliaastat teile kõigile. Tulgu see järjekindel, tasane ja töökas, nagu pühvel isegi* on :)

* Inspireerituna praegu tõlgitavast raamatust :)

esmaspäev, jaanuar 19, 2009

Nagu päris

Täna käisin tõlkijate koolitusel. Jube huvitav oli. Kahju kohe, et esimesest satsist ilma jäin. Aga praegune oli ka huvitav ja tore oli kuulata inimesi, kellel on tõlkimise kogemust juba 30 aastat. Lisaks noored tõlkijad suure väljakutsega. Kohati hakkad kohe asjale teist moodi vaatama. Raudselt on nüüd plaan ka järgmisele kahele koolitusele kuulama minna. Peale loenguid tuli korraks lausa nii suur eufooria peale, et läheks või Tartusse filoloogiat õppima. Vähemalt tahaks kuulata Kersti Unti ja Anu Saluäärt ka. Või hiiliks Pedas mõne loengu uksest sisse :) Jass sai eeskujulikult vanaemaga hakkama ja vanaema vist väga palju ei jonninudki :) ning jass sai suppi ning päris palju lugeda ka. Isegi uue sõna õppis ära.

No ja Oravakesega oli ka tore koos lobiseda vaheaegadel. Tema õnneseen saab homme ja ülehomme veel praktiliselt ka koolitatud.

laupäev, jaanuar 17, 2009

Natuke käsitööst


Kuna Jasper tunneb huvi kunsti vastu ja kunst nõuab ohvreid riiete ning mööbli näol, siis tegin endale elu mugavamaks. Tegin jasperile üle pea käiva hõlsti ja kätised. Ära ka juba katsetatud ja täitsa töötab :) Nüüd võin kilgata, et kes tahab enda lapsele ka, võib minu käest tellida.

Selline on siis kingituseks tehtud variant.

reede, jaanuar 16, 2009

Suurim tõlkimisalane väljakutse

Ma pean tõlkima luuletuse. Appiiii! Kas see peab lõpuks riimuma ka, või võib nö lihtsalt ära tõlkida? Kes aitaks?

kolmapäev, jaanuar 14, 2009

Käsitöö alane tõlge


Vahepeal ilmus minu tõlkes üks raamat ka.

Sinu lemmik ristpistes

Claire Crompton


Kusjuures rispiste austajatele täistsa asjalik. Koosneb ainult mustritest ja ei mingeid pikki arutlusi õige lõnga ja nõela valimise kohta. Esindatud minuarust kõik võimalikud kodus peetavad lemmikud ja natuke rohkem veel. Ja koertest ning kassidest on ikka tõeliselt toredaid ja loomutruid pilte.

teisipäev, jaanuar 13, 2009

Maja


Enne :)


Majast polegi tükk aega rääkinud. Eks ta vahepeal natuke viibis ka, seoses igatsugu jamadega, aga nüüd jälle natuke nokitseme. Ja teised aitavad ka nokitseda. Ema, isa ja vend käisid meil põrandat paremas. Neil on asi väga käppas ja suure toa põrand sai kohe teise ilme. Ja enne seda tegi minu tubli isa valmis suure hulga väikesi laudu ning lõi suurele toale lae. Sellist lage ei ole kellelgi teisel peale tema enda :) Nüüd on tunne, et nagu olekski kõik valmis. Suur tänu teile.
Ja siis sai meie vets vahepeal veidi värvi juurde, lambi lakke, peegili seinale ning laegi värvitud. Suures toas on nüüd põrand ja vesi ning valmima hakkab köögikapp. Tarmo roomab mööda põrandat ja kruvib, liimib ning mõõdab. Isegi perenaise abilise olen ma endale saanud. No on tõesti tore, kui sul on nurgas nõudepesumasin. Ainult et nüüd kulub selle õige pesuvahendi valimiseks hea hulk aega.

Isegi postkast on nüüd maja seinal. KUigi täna pani postiljon sellest vanast harjumusest vist mööda ja toppis nii meie kui naabri kirjad ikka lillepottide vahele. Huvitav, kas valgel seinal selgelt eristuv puidupunane postkast on tõesti kuidagi nähtamatu? Või postiljon on Jasperiga ühe pikkune ja ei ulatanud?

huumor

MEil on ikka vinge valitsus. Kui nad ikka maailmamajanduse suutsid langusesse vedada, siis pole midagi öelda. Vähemalt nemad arvavad nii. Igatahes on siis vaja küsida, et kas Obamale või Bin Ladenile no kasulik see, et Ansip selle majanduslanguse korraldas ja milline Vabamüürlaste vandenõu see on.
Paras nalja nurk ma ütlen. Kahjuks ainult hea Inglise huumorini ei küüni.

esmaspäev, jaanuar 12, 2009

Kevad...

...tuleb ma ütlen. Juba kolmas päev on selline päikeseline ja ilus. Ja tuul on tegelikult soe ja puhub lõunast, olgugi et ta on tugev. Ja tiik ning kraav on ka vett täis nagu kevadvete voolamise ajal. Lumikellukesed on vist ainult vee all :S Loodame, et neist ikka elulooma saab. Aga tunne on hea ja kõik kiired asjad on ka läbi saanud vist. Nüüd jälle rahulikum tempo.

reede, jaanuar 09, 2009

Hiir

Meil oli kodus hiir. Püüdsime õuest prügikastist kinni. Panime purki, et Jasper ka näha saaks. Pärast läks mul vend teda põllu peale lahti laskma. No ja siis arvas hiir, et toas oli ikka soojem ja üritas säärt pidi ülesse ronida :)

reede, jaanuar 02, 2009

Uus aasta

Et siis head uut aastat kallis lugeja.

Kokkuvõtteid tegema ma ei hakka, sest eelmine aasta oli nii pöörane ja täis rõõmu ning väga suurt valu ning see on parem selja taha jätta. Uuest ootame paremat. Lubama midagi ei hakka ja vaatame, mis tuleb. Eks osad asjad lähevad ikka oma rada edasi. Maja ehitame ja last kasvatame (õnneks tema kasvab küll ise ja pigem peame meie temaga koos kasvama) ja käsitööd teeme ka vahetevahel.