neljapäev, veebruar 26, 2009

Vastlad ja vabariigi aastapäev


Kiili vald korraldas vastlapäeva. MEie käisime siis ka liugu laskmas koos Tarmo õeperega. Igavesti vahva oli, ja hoolimata uneajast oli Jass täitsa vapper. Ta küll ei naudi eriti kelgutamist, aga minu süles oli täitsa hea alla sõita. Vähemalt nägu oli selline peas. Kõik lasid liu ära ja sõid suppi ning vastlakuklit peale. Jass limpsis kuklit hoolimata sellest, et tal kindad käes on. Aga vabariigi aastapäevaks küpsetasime oma suures ahjus kooki sokolaadi ja aprikoosidega. Väga head tulid välja. Et siis pidulikud vastlakuklid :)

Kuidas me puud aitasime



OLi suur mänd. Kunagi ammu oli tal 3 haru. Siis murdus esimene neist suure tormiga jättes pika tüve püsti. Nüüd oli teine torm, mis murdis järgmise haru. Aga see ei murdunud täielikult, vaid jäi puu külge rippuma. Nii aga võib ta puule veelgi rohkem haiget teha. Otsustasime, et võtame selle haru puu küljest maha, siis saavad kunagi äkki lapsed sinna harude vahele onni ehitada ja puu jääb ka alles. Nii nad tirisid sikutasid ja saagisid siis :)

Lumememm




Selline on meie lumememme paine. Vahepeal kui pilte ülesse panna ei saanud, paindus ta veel ja lõpuks oli lausa otsaesine vastu maad, aga ei murdu ja pooleks ei lähe. Vinge memm :) Siiani on meil maja ees selline kaar.

teisipäev, veebruar 10, 2009

Imetamise abi

Abiks väikestele titadele :) Ja ma julgelt soovitan seda inimest. Ta on tõesti kogenud ja väga väga armas. Nii et, kui kellelgi abi vaja, siis tema oskab aidata.

laupäev, veebruar 07, 2009

Satunallet reklaam


Täna oli lahe tootetutvustuse päev ja mind võlus kõige rohkem üks pusle. Või noh pigem küll kuubik. Parajalt nokitsemist nõudis aga kokku sain. Ja sellega saab päris palju erinevaid kujundeid moodustada. Seda on karbilt ka näha. Kuubik ise on sellisest pehmeste svammi moodi asjast tehtud ja mõeldud küll lastele alates 5ndast eluaastast, aga mina ja mees ja vanavanemad pusisid ka mõnuga :)

Ja kuna blogger otsustas minu suure vaevaga kokku pandud kuubiku pilti mitte netti vastu võtma, siis tuleb lepipda selle pildiga, kus näha erinevaid võimalusi nende kuubikute kokku panekuks. Karbis on kokku 6 kuubikut ning neid saab omavahel ka kokku panna.
Igatahes on nüüd olemas laos jälle olemas ka arendavad ja arvutamist õpetavad bussimän ja nõiapada, inglise ja prantsuse keelt õpetavad mängud ning muud toredad lauamängud. Endiselt saab toodete kohta natuke infot siit, aga kõige õigem on mind omale koju kutsuda ja sõbrannad koos lastega ka kampa kutsuda. Siis saab mänge ise katsuda ja proovida ning omale sobiva välja valida. Ja uskuge mind, neid lauamänge mägnib ka 2 aastane Jasper. Seega kõik on kodus testitud ja üle kontrollitud :)

neljapäev, veebruar 05, 2009

Nii hea raaamat

Ja seda mitte halvustavalt vaid tõsiselt. Sellesse raamatusse on pandud rohkem kui hing. Jutt käib ikka Kihnu Roosi "Elu Mõnu"st. Sain kätte ja sirvisin ning enam käest panna ei saa. Selline tunen, et Kihnu murrakki on selge ja teksti loeb päris soravalt. Ja millised mustrid ning pildid. See on tõeliselt väärt kirjandus.

Leiba

Esmalt tegin ma ahjus kukleid. Pilti ei ole kahjuks, aga eks neid saab veel pildistada. Esimesed olid ahjus vist vaevu 3 minutit, siis olid juba valmis. St alt täitsa kõrbend, aga seest veel tainas. Söödi kiirelt ära :) Teine sama asja laar tuli juba täitsa hea välja aja nüüd võis selle PÄRIS asja juurde ka asuda.

Tegin ise leiba. Täitsa algusest peale ja juuretise kah ise. Esimese juuretise olin küll sunnitud ära viskama, sest see kuivas ahju peal liiga ära. Aga teine juba hapnes ja oli täitsa asjaliku moega. Leib sai ka ilusti vormi ja märgid peale kah :) Ja siis ahju. Meie suurde kaminahju. Ega me siis miskid linnavurled pole, et leiba elektriahjuga teeme. Ikka nii nagu vanasti... Või noh, peaaegu. Igatahes välja tuli leib selline. Naela just seina lüüa temaga ei saa, aga ega ta nüüd väga pehme ka pole. Täna panin uue taigna hakkama, Eks näis, kuidas homme leib välja tuleb. Igatahes lõhn on täitsa ehe ja mõnus.

Aga see siinon samuti ahjus küpsetatud lehttaigna lõhe pirkuas. et siis lehttaigen, soolalõhe, suur sibul, till, muna, kohvikoor, kodujuustu. No ja täitsa nämm oli.'

Tegelikult sai ahjus veel ühtesid porgandiga ja seemnetega asju proovida, aga see ei tulnud välja, sest ahi oli liiga jahe ja tainas, kuigi pärmiga, vajus kokku ja läks plinniks kätte ära. Aga me sõime ta siiski ära. Miski ei tohi raisku minna.

Aga see ahi on üks ütlemata tore asi meil :)

teisipäev, veebruar 03, 2009

Jänes

Kohati meenutan ma endale Ernitsa multikas (Lotte eelses) olevat jänest, kes oma kohta otsis. Suur mure oli ajanud Jänese puuotsa. ... Hakkaks õige tuueleveskiks, et lehvita aga kõrvadega ... või hakkaks hoopois konnaks. Aga siis tuli välja, et ta ujuda ei oska. Lõpuks oli ta ikkagi jänes, aga see eest tsirkuse jänes.
Aga kes mina olen? Kas ka ikkagi programmeerija? Või ka jänes?