esmaspäev, oktoober 31, 2011

mereröövel


j

Jassil oli lasteaias Pipi päev. Poisid pidid tulema piraadi või hr Nilssonina. No tüdrukud teadagi kuidas. Algul oli mõte täitsa koos, aga kui ikka korralik ettevalmistus ette ära teha ja näiteks Kariibimere piraate vaadata, siis saab ideid kuhjaga. Esmalt pidi loosi minema isa vana valge pluus, aga see oli siiski liiga suur. Õnneks on Jassil ka paar valget olemas. Siis tuli vest. Küsisin, kas sõbra ka õlale paneme. Sõbraks siis kuskilt saadud rebase parkimise jäägid. Sõber läks loosi ja kangesti oleks tahtnud ka sõbra saba kuhugi riputada (moodu värk ju praegu ikkagi) aga polnud kohta enam. Siis tuli vöö. No algul mõtlesime, et teeme kohe vöö, aga piraadifilmis selgus, et neil on vööd natuke teise nurga all. Siis sai üks korralik kuldne vöö tehtud pandlaga. Lõpuks püksid. Natuke edevust ka otsesse. ja siis on ju midagi pähe ka vaja. Kunagi ammu käis meie issi kaabuga, aga kuna mootorrattaga sõites kaabu hästi ei istu, siis jäi see poistele mängida. Nüüd siis võtsime selle ette, tõmbasime kolmest küljest servad ülesse ja sättisime ühe pandla ja tükikese karva ümber serva, ning müts sai ka valmis. NO ja kui ma lasteaiale igaks juhuks ühe vesti veel tegin, siis arvas Jass, et tal on neid vöid ikka rohkem vaja ja varanduse kotti ka. Lõpuks sai auguline vest nööbid ka ette, et paremini hõlmad kinni püsiks. Ja selle peale arvas Joosep, et tema dressipluusil peab ka üks nööp olema küljes. Sai temagi nööbi. Igatahes välja kukkus asi nii, nädal aega enne Pipipäeva käidi kostüümiga mööda kodu ja otsiti varandust kokku ning nüüd käib ka kostüüm tihti selga. Ja Piraadid pidid ka lahedad olema. Kuigi enne filmi vaatamist oli Jass kindel, et tema küll mingi piraat olla ei taha. Nüüd võib lausa vanast riidepuust konkskäe ja papist torust puujala ka teha, kui vähegi vaja.

reede, oktoober 28, 2011

Ikka trepp


Teate kui imelik on. Sa ei pea kahe käega kuskilt kinni hoidma, kui ülesse lähed ja täitsa inimese moodi püsti saab käia. Lisks käid sa täiest jabura koha peal toa suhtes. Seal oli enne ainult õhk ju. Jass julges hommikul näiteks ainult seina juures püsti trepil olla. See osa, mis nö õhus on, seal roomas ta mööda astmeid. Aga Joosep on muidugi tegija. Temal on vaja mõõta ja koputada ja asjatada. Ja Tarmo saab ka käe valgeks, lükates poste sirgeks ja nügides treppi vasakule ja paremale.







teisipäev, oktoober 25, 2011

Kerkib...




Esmalt suuremad jupid paika. Prooviks paar astet ka. Aga homme jätkame.

esmaspäev, oktoober 24, 2011

Trepp tuleb




i

Jupid on kohal. Piirded veel tulemas. Aga vana auk on selline ja seal sai igatsugu toredaid trikke teha. Kahjuks on ära võetud vanaisa geniaalne värav, mis veel geniaalsemate lastelaste kinni hoidmisel kahjuks erilist rolli ei mänginud ning lasi laste fantaasial veelgi paremini lennata :)

neljapäev, oktoober 20, 2011

Sitsi-satsi

Siin veel mõned seelikud. Eelmised läksid lasteaias kohe loosi ja lausa väike solvumine oli, kuna kõigile ei jätkunud. Seega lubasin ruttu juurde teha. See lillelisest tüllist seelik on aga ajalooga. Ämma käest saadud vahva kardin, mida akna ette enam ei pane, aga seelikuks on suurepärane. Eriti, kui sinna alla veel veidi kollast satsi panna. Kahjuks pildil ei tule õhulisus hästi välja, aga mulle meeldib see isegi neist kõige rohkem.
Aga üks asi veel. Kuna nende asjade tegemiseks kulub siiski natuke ka finantsi, siis mõtlesin, et panen heategevuse eesmärgil selle viimase müüki. Näiteks 7 euroga? Kas oleks keegi soovija. Kirjutada võib mulle liia.tammes @ mail.ee. Tallinnas toon kohale ka. Selga läheb seelik 2-4 aastasele neiule. Vööümbermõõduga 40-50. Kumm annab venima. Pikkus värvlist alumise satsini 33 cm. Sobib hästi keerutamiseks ja tantsimiseks. Kui Jasper nõus on, siis panen ta õhtul seelikuga pildile ka :) Ja raha kasutan siis lasteaia nukkude ja muude asjade õmblustarvikute ostmiseks :)
Et siis õhtul sai pimedas Jasperiga paar pilti ka. Lubati nägu ka pildi peale panna. Ja vööümbermõõt Jasperil on 50 ning natuke peale ning pikkus 101 cm :) Keerutada saab ka, nagu kõrval oleval pildil näha. Kusjuures naabritüdruku seelikuid tehes Jass avastas, et nii on ikka jube äge keerutada ja arvas, et tal võiks ka üks keerutamise seelik olla. Peaks talle vist neid Türgi mehi näitama, kes 10 seelikuga keerutavad.

esmaspäev, oktoober 17, 2011

Sitsid satsid





Kui sulle tuuakse kotitäis õhulisi kangaid ja sul pole ühtegi tüdrukut, kellele seelikuid teha, siis mis on lahendus? Poja lasteaia rühm kus on tüdrukuid 18 :) Kui nukuriietega sai alusatud, siis nüüd lähme edasi seelikutega. Neil on õhtuti seal vahest rühmas disko ja siis on ju tore kui on keerutamiseks mõned eriti kohevad ja satsilised seelikud. Mõned seelikud tegin tagavaraks ka, et kui Jass jälle mõne lasteaiakaaslase sünnale peab minema, ei peaks hakkama nuputama, mida kinkida. Ja seelikuvariante on mitmeid, küll üksteise külge kroogitud/volditud ribad, küll klošš, küll klošši peale kroogitud/volditud ribad. Kõigil kumm ka üleval, et ikka hästi püsiks ja ei peaks mõõdu järgi tegema päris. Järgmisena võtame ette piraadi kostüümi. Seda vaja Jassile lasteaeda, kus Pipi ja mereröövli päev tulemas.

esmaspäev, oktoober 10, 2011

Meie mööbel

i
Mul oli algusest peale tunne, et ma ei taha oma uude koju ühtegi klants-kõrgläikega kandilist asja. Ja kui Tarmo meie köögimööbli mõttega lagedale tuli, siis hakkas kooruma ka mõte ülejäänust. Aga see mõte oli kergelt keeruline, sest sellist mööblit ei leia kuskilt. Või kui, siis väga kalli raha eest antiigipoest või itaalia mööblitootjatelt. Aga õnneks on meil paar toredat vanakraami poodi. Ja sealt hakkas asju vaikselt tulema. Talvepoole kevadet 6 tooli. Üks neist vajab natuke liimimist, aga ülejäänutele tuleb lihtsalt uus polster ja kate panna. Toolidega koos tuli ka sekretäri kapp. Ma tean, et ma ei taha suurde tuppa ühtegi arvitit, ega telekat suurelt eksponeerituna. Kõik peab olema peidus. Seega kapp, kuhu läpaka saab sisse lükata, on väga omal kohal. Praegu on küll olude sunnil siin peal ka suur monitor, et poisid saaks multikaid vaadata, aga see on loodetavasti kuu aja küsimus. Ja siis tuli diivan. Nii kui ma seda poes nägin, siis ma pidin selle saama. Korras, hea polstriga ja mõnus. Ainult et üksinda. Nüüd oleks vaja veel 2 tugitooli ja 1 diivanit veel. Siis oleks komplekt täielik. Ja eelmsiel reedel sattusin jälle üle pika aja poodi patseerima. Ja seal vaatas mulle otse üle ukse vastu peegel. Oi see oli ilus. KOhe esimesest pilgust. Ainult, et magamistuba veel ju ei sisusta ja sinna tahtsin ikka lauaga peeglit. Peegel on isegi olemas, laud ainult puudu :) Aga kui poest lahkusin, siis tärkas mõte. Me ju otsime koridori peeglit. Silma jäi Ikesast üks kokku kompunnitud valge komplekt, aga see oli valge ja ei oleks päris see olnud. Nüüd jäi vaid loota, et keegi enne mind peeglit veel ei märka, ja mees ka poodi saada. Ja järgmine päev lahkusime peegliga :) Ja ta on nagu valatud seal kahe lambi vahel. Täpselt õiget tooni, õiget kõrgust ja õiget laiust. Ainult keegi "tarkpea" on peeglile kahhelplaatidest kapipealsed kleepinud. Need tuleb kuidagi kätte saada ja asendada või alt korda teha. Praegu hakkasin linikuid heegeldama. Eks need ajavad kiirema asja ära.
Aga.. nagu näete, siis mu lapsed veel ei jaga minu suurepärast kodusisustuse ideed, et põrandada võiks puhtad olla, ning seetõttu leiab ümber mööbli pidevalt raamatuid, mänguasju ning muud tarvilikku. Ja kapi kõrval on püsti kardinapuud, mida lähiajal seinal näha loodan. Kardinakangaski on ära ostetud ja ootab kardinate valmis saamist.

neljapäev, oktoober 06, 2011

Mõmmikud






Paar mõmmikut ka valmis. Joosepi suured sõbrad kohe. Ja Jass tahtis ka pildile tulla

Veel nukuriideid






Lasteaiast saadud teine nukk sai ka mõned riided selga. Seekord läks rõhk seelikute peale. Aga hommikumantel ja ühed püksid sai ta ka. Pesu peale kauba, aga see ei jäänud pildile. Kiuslkul lapsevanemana tegin paar nööpi ja paelan ning trukki ka kinnistele. Et ikka saaks harjutada. Eks paistab, mis lasteaiast järgmisena antakse.