neljapäev, november 29, 2012

3 tundi vahet

Et siis meie kivide paneku saaga eelviimane osa. Eelviimane selle pärast, et mingid tsemendiga asjad jäid ikka tegemata. no ja need uued lillepeenrad on vaja ka ju kõik ära teha kevadel :) Aga igatahes ähvardas ilmateade ju kolmapäevaks lumesadu ja nii saabus Tarmo teisipäev õhtul poest 1/4  tonni liivaga. Osa kive oli külmunud ja sinna vahele sai liiva kenasti harjaga lükata. Osa kive maja lähedal olid aga soojad ning liiv ei olnud seal sugugi kuid ega sõnakuulelik. Seega tei Tarmo seal pool ööd kestvaid iluvingerdusi ning kastis liiva kastekannuga vuukide vahele. Kivide vahed peavad ju enne autoga pidulikult peale sõitmist kehasti liiva täis olema, muidu vajuvad ära.

Nagu juuresolevalt pildilt näha, siis enamus meesperest oli ametis. Esialgu vähemalt.


Kahjuks ei ole seda pilti, kus Tarmo öösel kell 4 lõpetas. Minule u hommikul kell 7 avanes juba selline pilt, nagu all näha.


kolmapäev, november 14, 2012

Suur nukuriiete raamat

Minu käsitööalased tegemised on laste sündides üha enam tahaplaanile jäänud, aga alati on midagi kuskil tegemisel ja pooleli. Samuti oli selle raamatuga. Selle agus jääb kuskile Jasperi sünni juurde, kus hakkasin heietama vaikselt mõtet, et võiks ju oma tulevasele tütrele nukuriideid teha ja käisin Maaja Kalle koolistusel, et õppida kaltsutitte tegema. Tütart mul veel siiski pole, on hoopis kolm võrratult ägedat poega. Aga selle eest on valmis saamas selline tore asi nagu Suur Nukuriiete Raamat. TEA kirjastus võttis vaevaks minu ideest kinni võtta ja asi ära teha. Ja see tegemine oli põnev. Praegu silume veel viimaseid lehti ja kohe kohe läheb raamat trükki. Eks siis kui väljas, annan teada, kus ja millal esitlus tuleb ja kas ma autogrammi ka jagan. Igatahes võib praegu raamatut natuke sirvida ning ettetellimine on ka avatud.

Suured tänud suure vaeva nägijatele ja võimaluse andjatele.

Pilt on TEA Kirjastuse kodulehelt.

teisipäev, november 06, 2012

Jasperi tuba


Ilm on sompus ja õues enam eriti ei taha olla. Seega tuleb võtta ette tubased toimetused. Ja mis oleks parim motivaator, kui mitte lähenev poja sünnipäev, et tema tuba valmis teha. Ega seal ju eriti midagi jäänud polnudki. Seinad pahteldada, värvida põrand ja lagi teha :) No ja kui see kõik tehtud sai, nii et Jasper ise arugi ei saanud, et tema tuba valmis on, siis jäi veel üks nädalake sünnipäevani. Millega seda sisustada? Juba varasemast oli plaan, et tema toa seinale tuleb midagi maalida. No maalime. Valisime Tarmoga paar pilti välja, ja nende hulgast siis veel kaks kõige meeldivamat ja nii me Joosepiga siis maalisime. Iga päev natuke sel ajal kui Jaagup magas. Joosep oli ka hea ja ei lobisenud üldse.



Kõigepealt valmis üks roheline draakon. Näpu harjutuseks. See ristiti pärast tarkuse draakoniks.


Siis tuli aga suure kord. Kuna see sein on selline, kuhu ei saa ühtegi kappi ega riiulit panna, siis ei pea ka eriti muretsema, et midagi ette jääks. Ühest nurgast tuleb lihtsalt ukse ja teisest väikese riiuli jagu ruumi jätta. Joonistasin aga jälle grafoprojektoriga jooned seinale ja hakkasime tegema.


Esimsese päeva lõpuks sai pea.

Teise päeva lõpuks said jalad. Jaagup oli eriti tubli ja magas kaua :)

Kolmanda päeva lõpuks sai osa tiibasid valmis.

Ja siis anti sünnipävalapsele pidulikult kätte link ja ta sai oma tuppa. Kusjuures ööl enne sünnipäeva, kui meie veel tuppa lampi lakke kruvisime, kakerdas Jass mööda maja ringi ja vilksamisi nägi toa uksest vist sisse ka. Aga õnneks oli ta piisavalt unesegane, et midagi  aru ei saanud.