kolmapäev, juuli 09, 2008

Ahi ja puud

Ahi on meil nii kaugel. 17 rida juba. Aga puid on ka vaja kütmiseks. No ja nagu tellimise peale võeti meie lähedal tee äärtes suuri puid maha. Saare puud ja puha. selle kuhja tassisime kohale meie pisikese aga tubli käruga. Peale seda vedu on ta küll natuke loppis. Aga siiski ustavalt teeniv. Ja siis palusime suurel autol veel paar jurakamat pakku ka ära tuua. Aga nüüd on probleem. saar ju vinge väärt puu ja äkki saaks neist nottidest hoopis hea parketi või midagi muud head. näiteks trepi materjali? Oleks vaid keegi tark puu teadlane kes ütleks. Kehva kohe. Kõrgharitud küll, aga ikka midagi ei jaga.

5 kommentaari:

Krentu ütles ...

Kas te kasutate seda "meie" ahjumeistrit või on keegi teine? Meile loeti sõnad peale, et enne kahe kuu möödumist ahju valmimisest ei tohi mingit tuld ahju teha. Ja siis ka alustada paberi põletamisest.

KK ütles ...

Treppi saab teha kvaliteetsest puidust, mis on kuivatatud. Pilti vaadates tundub, et kütteks peaks küll sobima.
Ahjuga tasub ettevaatlik olla, eriti kui te ise teete.
Meie vana meistrimees tegi küll kohe ise alati proovikütmise. Maal olid sellised musta kestaga tüüpahjud, 3tk. Lapsepõlves mäletan kahte ahjuladumist, põnev oli.

KK ütles ...

Ahjaa,veel, kütteks siis järgmiseks hooajaks. Küttepuud varutakse aastaks ette, et selle aasta omad kuivavad väljas ja eelmise omad siis lähevad talvel kasutusse. Katsu leida kuiva lõhutud puud turult, viimane aeg otsima hakata :)

Liia Tammes ütles ...

Ei Krentu teie oma ei ole. Meil on üks vana sugulane. tema ütles, et kütta saab varem, aga eks need sõnad loetakse ikka siis peale kui ahi valmis.
KK puud jah vaja ikka kuivatada enn. eks me neid lõhkuma hakkame. aga kuiva küttepuu kohta ootame ka vihjeid. kas tallinna ümbruses on puu hind 650 eeku või on kuskil odavamalt ka?

KK ütles ...

Soovitan vaadata maakonnalehti ja nt Maalehte, seal võib olla talumeeste müügikuulutusi. Praegu võivad hinnad sellised olla küll, kevadel olid odavamad.