Üldise majandulanguse ja hea maitse nimel saab meil osa toite valmis ahjus. Selles ahjus, mis toa ka soojaks kütab. Täna tegime Forelli. Seda mis Rimi müüb. Kala roogitud, sidrunit ja soola peale. siis till, või ja natuke merevaiku, täna panin porrut ka. Eilne kala oli taevalik. Aga tänane otsustas leegi üles võtta. Ju sai kuskilt rasv välja. Aga ahi on ikkagi hea asi. ja see ees pool olev junn fooliumis on kaalikas. Meil selline katse-eksituse meeto, et kuidas õnnestub ja mis ja kuidas. et kui kellelgi häid ideid või retsepte, siis võite jagada. Ahju temperatuurid on meil teadmata.
1 kommentaar:
Meil on üldiselt ahjus küpsetatud alles siis kui süsi enam ei hõõgu. Ahi on selline tore asi, mis ju hoiab kuuma kaua, õige ahjukuumus saabub alles mõni aeg peale tule kustumist. Söe puudumine tagab ka toidu ning toidunõude säilimise (muidu läheb põlema nagu teil). Näiteks tangupuder (vesi, tang, soolaliha) valmib ahjus ikka hea mitu tundi. Ahjus valminud tanguputru ei anna ühestki otsast võrrelda pliidil keedetuga.
Postita kommentaar