pühapäev, august 02, 2009

Marjul

Suvaline mets võib järgmisel päeval osutuda ka kah tunnisel külastusel väga heaks marjametsaks ning peale 3 külastust oled sa sealt saanud juba 10 l marju :) ÜHesõnaga täna õhtu keedame mustikaid ning Tarmo ja Jasper vuristavad ema juurest korajatud punaseid sõstraid läbi Babusilt saadud mahlapressi. Pildil näitab Jasper, kus on vitamiin. ÜHest torust tuleb siis ilma seemneteta peenema rahva jaoks mõeldud mahl/tarretus ja teisest veidi tugevama konsistentsiga moosi toormaterjal :) Keetmist jagub mitmeks päevaks.
Aga seda kukeseente värki pole ma veel selgeks saanud. Neid ma pole ikka metsast leidnud. Oma koduse koha peal kuuseriisikaid kiigates sain neid ka vaid pool peotäit. Ju siis pole veel kuuseriisika aeg.

3 kommentaari:

Erin ütles ...

Sa oled varem proovinud sellest mahlajäänukist moosi keeta? Me eelmisel aastal tegime õuntega sama trikki, aga see moos küll süüa ei kõlvanud.

Liia Tammes ütles ...

Mul ema on teinud sõstarde jääkidest. Aga kuna need jäägid jäid üsna mahlased, siis peaks see moos täitsa välja tulema. See masin pole õnneks või kahjuks see vene-vana-aegne, mis koos tarjadega marjadest ainult rootsud ja seemned alles jättis.

Erin ütles ...

Eks masinal ja masinal ole vahe jah. Meie mahlapress jätab vähemalt õuntest-porganditest-greipidest-apelsinidest küll üsna kuiva pudi järgi. Sõstardest pole veel proovinud mahla teha.