teisipäev, november 24, 2009

Kahel ringvardal sokid

Nagu Nele palus nii ka saagu :)

Alustuseks looge mõlema soki silmad ülesse. Minu mehe puhul nr 3 varrastega 54 silmust. Lõngad jooksevad erinevatest keradest.
Seejärel võta esimene ringvarras ja koo esimese soki pooled silmused esimesele ringvardale. Siis võta teise soki pooled silmused ja koo need samale ringvardale esimese soki silmuste järele. Nüüd võta uus ringvarras ning koo ülejäänud teise soki silmused sellele. Nüüd tuleb esimene trikiga koht. Sõlmi teise soki algus ja lõpus silmused ringiks nii, et sokisäärele keerdu sisse ei tuleks. Võta esimese soki lõng (vaata et ei läheks teise soki lõngaga keerdu) ning koo esimese soki ülejäänud silmused teisele ringvardale. Sõlmi esimese soki säär ringiks. Nüüd alusta mõlema soki korraga ringselt kudumist. SElleks võta esimene ringvarras ja esiemse soki lõng ning koo esimese soki esimesel ringvardal olevad silmused kõik läbi esimese ringvardaga. SEejärel võta teise soki lõng ning koo teise soki esimesel vardal olevad silmused läbi. Nüüd võta teine ringvarras ja koo teise soki teisel vardal olevad silmused läbi. Siis vaheta lõnga ning koo esimese soki teisel vardal olevad silmused teise ringvardaga läbi. Nii jätka ringselt kuni kannani.
Oluline on jälgida, et alati kootaks ikka ainult kas esimese või teise ringvardaga. Algul on hea, kui vardada on kas erinevat värvi või materjali. SIis on lihtsam jälgida.

Kanna koon ühe soki kaupa ühe ringvardaga. Esmalt üks ja siis teine kand. KUi kand valmis, siis katkestan lõnga ja korjan kannalaka silmused kiilu jaoks vardale ning alustan uuesit ringselt kudumist ning ka kiilu kahandamist. Varbaotsa kahandused teen ka ringvarda algul ja keskel.

Jälgima peab siis, et mõlemal sokil ikka oma lõng omast kerast jookseks ja vardad ikka õiges järjekorras oleks.

Kui veel küsimusi, siis anna teada.
Head kudumist!

2 kommentaari:

Unknown ütles ...

Wauu.. Respect. Sa ikka oskad igasugu huvitavaid asju! Ma pean küll ütlema, et esimese korra lugemisega ei saanud ma mitte midagi aru :-) Üritan homme värske peaga uuesti, lähen seedin seda esmast infot unes:-)

Igatahes tundub väga vinge. Aga tõenäoliselt peame ikka kokku saama ja siis lasen Sul puust ja punaselt ette näidata:-)

Liia Tammes ütles ...

No sa lubad juba kaua aega kokkusaamist:) Järgmine neljapäev muuseas on meil juba täitsa vaba. Võib kõik üritused ühe asja peale koondada :P