neljapäev, märts 18, 2010

Leib

Leivast ma polegi tegelikult veel kirjutanud. Ja vitamiinidest ka. Nimelt käime me kõik vaheldumisi leivaastjast kuivanud tainast nokkimas. Ikkagi B vitamiin. Ja kellel sellest veel vähe, siis lisa võetakse rohelise sibula peenralt aknalaualt. Aga jube hea on niimodi käia. Saad kohe sellise hea impulsi sealt.
Aga leiba ma ju teen tegelikult juba pea kaks aastat. Mõlemad juuretised tegin ise. Mõlemad selle pärast, et vahepeal tööle minnes ei saanud seda leiba ikka nii teha ja asi läks pahaks. Aga nüüd enne Joosepi sündi hakkasime jälle. Orgunnisin endale kohe päris leivaastja ka. Enne tegin suures kausis ja seal ei käärinud leib sugugu nii hästi. Nüüd aga toimib kõik väga hästi. Ning eelnevalt küpsetasin leiba nö põrandaleivana ja kapsalehel aga metallist plaadil. See aga kuumenes liialt ning kõrvetas leiva alt ära jättes keskelt tooreks. Nüüd aga on mul head savist küpsetusvormid ning seal on leiva küpsetamine lust. Ja mis mulle selle asja juures kõige rohkem meeldib on see, et meil on oma ahi. Mitte küll leivaahi, aga siiski sütega ja elava tulega. Leivad kerkivad selle kõrval ning head leivalõhna tuleb tuppa pärast veel pikemat aega.
Jätku leiba :)

4 kommentaari:

AlexRobin ütles ...

Kus nende savist leivavormidega äri tehakse?
Mul oleks ka vaja.

KK ütles ...

Ega sa äkki juuretist ei tahaks pisut jagada, laupäeval nt :)
Mul on pikemat aega plaan hakata ise leiba tegema aga juuretise taha on siiani pidama jäänud, kuigi netis, ma tean, on retsepte.

Vormid on ka toredad, mind huvitaks need ka.

Liia Tammes ütles ...

mõisakeraamika on koht kust vorme saab. http://www.keraamika.ee/web/sivu.php?id=1 Luige laadal nad käivad müümas.

Aga juuretist võin proovida kraapida :)

Arella ütles ...

Mmmmm... Pavlovi refleks hakkas tööle :)