neljapäev, märts 24, 2011




See siis meie kolme õiega ratsuritäht , mis varre välja ajas. Õied on nii rasked, et pidin varre üleval hoidmiseks selle kasti peale toetama. Ja pildid on jälle hoopis midagi muud kui tegelikult. Mulle paluks ka vist üht fotokoolitust. Hädasti oleks vaja. Ja et õie suurusest õieti aru saada, siis ronis Joosep ka pildile :)

2 kommentaari:

Rene ütles ...

Vastu aknast tulevat valgust saadki sellise pildi, kus objekt on valgustatud, aga muu kõik pime. Kui jätadki objekti ainult kaadrisse, lilleõie näiteks, võid ka vastuvalguses väga põnevaid tulemusi saada. Kui soovid muid asju ka kaadrisse, siis pead lisavalgust kasutama. Su ehitusmeestel on kindlasti seal prožektoreid, lase need kuskile valge pinna peale, et valgus peegelduks ja hajuks su objekti peale. Välku võid ka kasutada, aga hea oleks mitte otse peale laksata. Aparaadi küljes olevat välku on keerulisem lakke suunata, aga paberi või fooliumiga siiski võimalik. Parim lahendus on lisavälk, mille suunda saad muuta. Eesmärgiks ikka peegelduva valguse kasutamine, siis ei jää koledaid teravaid varje ja valgustatus on ühtlasem. Mõnusat katsetamist ;)

Liia Tammes ütles ...

OO tänud :) Need minu fotograafilised katsetused on pigem äpardunud klõpsatused. Aga peab end vist selles vallas ka käsile võtma.