esmaspäev, november 21, 2005

villast jõulud




Käisin nädalavahetusel Rahvaülikooli kursusel VILLAST JÕULUKAUNISTUSED mida andis Maaja Kalle. Väga vahvaid asju õpetati. Siin siis minu asjad.

4 kommentaari:

Aet ütles ...

See päkapikk on niii armas :) Peaks endale (või noh lastele ikka ;)) aknalauale sellised tegema. Muidu poiss koguaeg küsib, et kus need päkapikud on, tema küll ei näe.

Liia Tammes ütles ...

:) vabalt tee. Käsitöös on õpetus ka ja kui jänni jääd ma võin aidata. Viltimise nõela saab Da Vinci poest ja Tiimaris pidi ka olema kui leti alt küsida

Liia Tammes ütles ...

seda raske sõnadega seletada. Vill võetakse sellise pika kimbuna, siis teahakse eraldi piske kera pea jaoks.pannakse kera kimbu keskele ja keeratakse kaela ümber niit. siis võtad veidi väiksema kimbu villa käteks ja paned risti pea alla kahekordse villa vahele. sõlmid keha kinni. Seelik vilditakse vildi nõelaga kinni. tiivad tehakse eraldi ja kinnitatakse koos kätega. ma ei tea kas Maaja Kalle lubaks oma mõtteid ja tehnikaid netti üles joonistada. aga ta tuleb Tallinna Jõulukeldrisse ja seal saab õppida

Liia Tammes ütles ...

just just. Aga vildinõelaga toksid asja läbi natuke. Jääb siledam ja ilusam. Ja tiivad toksid tihedalt läbi. need jäävad sellised tugevad. Kui lähed nukumuuseumisse Tallinnas siis seal on neid ingleid näha ka. Homme avatakse näitus. Loe mu tänast postitust :)