teisipäev, november 07, 2006

Ametlikult Jasper

Nüüd on siis asi ametlik ja poisi nimi on Jasper. Selle nime taga on aga üks päris pikk lugu. Nimelt otsis 23 aastat tagasi mu ema mu vennale nime. Ja mina, 4 aastane, vaatasin rõõmuga telekast uut lastelavastust vahvatest röövlitest. Ja nii ma siis vennale nimeks Jasperit või Joonatani pakkusin. Aga vanemad arvasid, et Kalle on parem ja nalja viluks sain norida, et oma lapsele paned. Aga see nimi on mind kummitama jäänud. J'iga nimi on vahva. Ja praegusel Erikute, Stenide, Kevinite ja muude toredate nimede uputuses on Jasper täitsa haruldane nimi. Ja nimel on oma tugev tähendus ka.
Jasper tähendab Pärsia keeles varahoidjat, või vääriskivi jaspist inglise keeles. Ja üks kolmest idamaa targast, kes beebi Jeesuse juurde tuli, kandis ka nime Jasper. Aga samas on ta vahvalt söakas Norrast pärit nimi. Norra kirjanik Thorbjörn Egner on selle oma näidendis Kardemoni linna rahvas ja röövlid kuulsaks kirjutanud. Norras lausa teemapark selle näidendi kohta.

5 kommentaari:

Elsa ütles ...

Lahe! Mulle meeldib, kui nimel on oma asine ja isiklik tagamaa. Mitte lihtsalt, et "on ilus", "on popp", "välismaal on lihtne hakkama saada" :)
Ja nimi ise on ju ka just selline küll teada, aga vähekasutatud. Ja kõlalt ka tore (kõla pean ma ka väga oluliseks).

KK ütles ...

Mina tean ühte väikest Kasparit, kes on just selle etenduse järgi omale nime saanud:)

Anonüümne ütles ...

Palju õnne pisipoja sünni puhul! Ei saa jätta ütlemata, et meie pere keskmisel lapsukesel (kes nädala pärast 4 saab) on sama nimi. Sai pandud teiseks eesnimeks vanavanaisa nime kõrvale, aga tänaseks on sellest saanud hoopistükkis see nimi, millega teda kutsutakse ja kes ta on, oma teisest eesnimest sai teadlikuks vist alles lasteaeda minnes. Seega nimi Jasper on jah selline, et jääb külge ja kõlama.

Anonüümne ütles ...

Jaa... kuni 2004. aastani on Eestis 56 Jasperit :P Igatahes oli see üks nimi, mida me kaalusime juhuks, kui meil peaks poiss tulema :)

Anonüümne ütles ...

So cute! He's smiling!