reede, märts 02, 2007

Meie oma kodu

Nii. Meie oleme ka astumas siis nüüd oma maja omanike ringi. Aga ega see asi ei käi eriti lihtsalt. Kõigepealt joonistatakse meile maja projekti. Esimese hooga saime üle 250 ruudu. OK sellest 41 ruutu oli garaaz aga ikkagi. Tõmbasime natuke väiksemaks ikka jäi 245 millest 36 ruutu garaaz. Aga samas tahaks nagu suure pere sinna majasse ära mahutada. 3 last peaks ära mahtuma ja ise ja käsitöö asjad ja mootorrattad, mida mei juba praegu 3 kokku on. Jasper tahab ka kindlasti varsti endale ratast. No ja siis on see mure, et mille paganaga seda kõike kütta. Iseenesest saab meie krundile maakütte panna, aga see on selline kole kallis paigaldada ja ega need kütte arved ka odavad pole. Lisaks räägitakse, et need torud kah amortiseeruvad ikka. Siis oleme vaadanud ka granulkütet ja puu/puugaasi kütet. Aga äkki polegi neid vaja kui keset suurt tuba üks vägev ahi teha ja leso kah sinna peale ;) külmal talvel tõmbavad kõik end ritta sinna ja ongi korras.
Eh...see kütte värk on üks paras peavalu. Ja üldse, mis siis saab kui 30 aasta pärast nafta ja veel mõned varud otsa saavad? Kas siis peaks henamaad juurde muretsema ja garaazist talli tegema? siis saaks loomade sooja oma tuppa ka viia äkki...Ja kas siis hobusel külm ei hakka?
Aga suvel olete kõik oodatud müüriladumise talgutele. Nimekiri vabatahtlikest paluks kommentaaridesse ;)

2 kommentaari:

Krentu ütles ...

Ega liiga väikest maja ka ei tasu teha, sest kogu see hobinduse mudru võtab ikka nii palju ruumi. Samas, panipaiku ei pea kütma.
Aga mina soovitaksin küll teha lisaks muudele kütteelementidele ka ühe korraliku ahju. Meile tehti maale (me ehitasime vanale majale juurde ühe 35 ruuduse toa juurde) superahi - pidi olema mingi Soome ahju tüüpi, mitte selline nagu vanasti meil siin tehti. Ja kui me selle korralikult ära kütame, siis on ta mitu päeva soe. Mingi termose efektiga. Uks on klaasist, nii et ilus on vaadata ka, kõik käivad ja ütlevad, et näe kui ilus "kamin" teil on. Kui Sul vaja, võin ka ahjumehe kontakti jagada.
Jõudu majaehitamisel, see pole mingi lillepidu :)

Liia Tammes ütles ...

ahjumehe kontakt on alati abiks. Palun jagada :)