laupäev, märts 28, 2009

kauakestva abielu saladus (nõrganärvilised ja loomakaitsjad ärge lugege)

Üllata oma meest :)
Mina leidsin selleks hea võimaluse, ostes terve lamba. Õnneks oli talle küll juba ots peale tehtud ja mööda põldu teda taga ajama ei pidanud. Aga mehe ülesandeks sai selle lamba tükeldamine ja parajateks portsudeks lõikamine. Olgu öeldud, et ta pole vist elu sees peale poe lihaleti valmis lõigutud liha suuremat tükki näinud. Rääkimata siis ühest tervest lihakehast. Igatahes tõstis ta selle 9 kg talle lauale ja vaatas asjale umbes poolteist tundi otsa ja oli minu peale vist päris tige :) Siis hakkas otsast nüsima. Kõige mõistlikum on alustada jalgadest. Need sai kätte. Edasi läks keeruliseks. Appi võeti minu aia käärid, pöitel ja haamer. Ikkagi esimene kord elus. Aga siis oli öö juba nii hiline ja laps ka magas ning mul hakkas Tarmost kahju. Eks siis läksin appi - ise ju vedasin selle lamba koju. Kelmed ka vaja ju puhastada. NO ja nii me kahekesi siis seda lammast tükeldasime. Lõbus oli. Igatsugu imelikke mõtteid tekkis. Et need mõrvarid, kes pärast tapatööd oma ohvri lõhki lõiguvad on ikka täitsa lollakad - selleks kulub nii palju aega. Ja huvitav, kas meie kodu aknast keegi öösel kell 12 mööda jalutab. Vataepilt oleks ju vaatamist väärt. Et kuidas kaks inimest laual vedelevat lihakeha tükeldavad. No ei ole ju normaalne.
Aga täna sai väga maitsev liha. Ja mõlemale isale teadmiseks, et ei old mingit kasukat. Ja homme teeme minu ema õpetuse järgi kaalikatega lammast.

Järgmiseks plaanime võtta endale terve vasika ning seejärel lähme elevantse jahtima ;)

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Edu! :D Siis tuleb elevantside püüdmise augu kaevamise hoogtöölaupäevak teha.

Terje ütles ...

aitäh selle jalakese eest, jube hea oli. Mispeale mulle meenus minu esimene sea tükeldamine,pool täitsa suurt siga oli. Ja koer, kes valvas, et siga kuskile ei läheks, ega ükski tükk ka mitte. Meie peres on need asjad muide a priori naise teema:)

Anonüümne ütles ...

Elevantide jahile panen mina küll käe ette!! Jätke vantsid rahule :)

Pille

Liia Tammes ütles ...

Selge. Siis jätame vantsud rahule ja piirdume kodumaiste pudulojustega :)

Anonüümne ütles ...

Kusjuures see pöitel on paidekeeles peitel... :)

Tarmo