esmaspäev, juuni 07, 2010

säästlik leivategu...

E kuidas ma kolme leiva tegemiseks kõik ahjud küdema panin.

No suvi käes ja mina pole suvel leiba teinud ju. Esiteks ei saa ju astjat panna ahju kõrvale kerkima käärima. PEab lootma, et toas olev 18 kraadi on piisav. Natuke pikemalt käärbi ta küll. NO ja siis küpsetamine. Ma pole ju elades seda leiba teinud elektri ahjus. St ühe korra tegin, aga see ei olnud leib, mis sealt välja tuli. No ja nüüd ju kuidagi imelik, et õues on 26 kraadi sooja ja mina kütan ahju. aga mis teha. Kütsin ahju ja läksin ise samal ajal õue kurke ja suvelilli istutama. Sattusin hoogu ja istutasin 2 h. Selle ajaga olid aga puud ära põlenud ja ahju siiber, mis lahti oli ahju uuesti jahedamaks tõmmanud. Tavapärase 180 kraadi asemel 80. No aga mis teha, leib oli vormis juba ära kerkinud ja ahju vaja panna, muidu vajub uuesti alla. Mees soovitas peenema pilpaga ahi uuesti soojaks kütta. Seda ma siis tegin, aga 15 minutit 80 kraadises ahjus lõdisevad leivad panin elektri ahju nii kauaks. Loodame et tuleb ikka midagi välja. KUigi samas on selle leivaga üks hea asi. NImelt saab kodusest leivast ühe ütlemata hea leivasupi. Ja eriti hea leivasupi saab just nendest veidi viltu läinud leibadest :) Aga eks siis nüüd selgub, kuidas see asi lõpuks välja tuleb. Leiva tõstan ikka pärast tagasi puudega köetud ahju.

--------

Nii, leivad on jälle õiges ahjus ja kuna elektriahi juba soe on pistsin ühe rabarberikoogi kah sinna otsa. Vähemalt on asja eest ;)

1 kommentaar:

Erin ütles ...

Igal ühel isemoodi harjumused :) Mina pole leiba veel mujal kui elektriahjus küpsetanud. Siiani kolmes erinevas ja kenasti on välja tulnud. Nüüd on puuahi ka olemas, aga sinna mina küll leiba pista ei julge, sest pole aimu ka kuidas seal temperatuuri reguleerida saaks. No ja kuna siinne gaasiahi ei tööta ja toas on nagunii liiga külm juuretise kääritamiseks, siis oleme leivatud. Nii kurb.