reede, märts 17, 2006

Pihunukud / Palmpupets


Täna algab Rahvaülikoolis Maaja Kalle kursus pihunukkude tegemisest. Siiani on mulle kõik Maaja kursused meeldinud. Olen käinud tegemas nii beebinukku kui viltinud jõuluehteid. Ta oskab väga hästi seletada ja õpetada. Kahjuks jääb tihti aega väheseks ja küsimusi liiga palju küsimata. Aga ikkagi on põnev käia sellistel kursustel. Siin paar nukku eelmise aasta kursustelt.

Teine kursus, või õigemini väljasõit, kuhu loodan minna, on Anu Raua juurde Heimtali. Anu Raud on teine väga vahva inimene, kes rahvakultuuri ja kunsti väga hoiab ja sellest palju teab. Inimesena on ta mulle väga sümpaatne ja teda on väga huvitav kuulata. Selliste inimestega läbi käies taban end tihti mõttelt, kas ma pole mitte vale eriala valinud. Aga samas... kui ma ei teeks seda mida teen, vaevalt oleks mul võimalusi siis osaleda neil kursustel ja koos käimistel.


Today I will go to small puppets course. Known artist Maaja Kalle is teacher and she is really good. I like her style and methods. Here are some puppets I made last year in her course.

Other intereting person whom I will go to meet is Anu Raud. She is one of the best artist and knows well estonian folk art. She is curator in her own museum in Heimtali where are lot of folk clothes like mittens, socks, skirts. Also there are puppets and all sorts of things. Here are some gobelane carpets and puppets made by her.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

oo...see vissi-käpik on nii nunnnuuuu :)

siuu ütles ...

anu raud õpetas mulle just eelmisel nädalal kootud loomi ja see oli minu esimene kokkupuude temaga. ausalt öeldes - temaga koos olles on tunne, et kooks ja räägiks maailma asjadest söömata. millised mõtted ja emakeel!