laupäev, august 16, 2008

on hea kook

Inx ka tegi ja kiitis, sügisel teen mina tikritega

Rabarberi Rita

Põhi:

125 g võid
1 dl suhtkrut
2 munarebu
1 dl piima
1,5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit

Kate:

2 munavalget
1,5 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 dl mandlilaaste

Keedis:

0,5 l tükeldatud rabarbereid
0,5 dl vett
0,5 dl suhkrut

Täidis:

2 dl vahukoort
2 dl raberberikeedist
0,5 dl suhkrut
0,5 spl vaniljesuhkrut
1 tl jahvatatud ingverit
0,5 sl sidrunimahla

Või, suhkur ja munarebud vahustada. Lisada piim, jahu ja küpsetuspulber. Määri taigen õhukese kihina ahjuplaadile asetatud küpsetuspaberile. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisades lõpus tavalise ja vaniljesuhkru. Määri segu taignale ja raputa peale mandlilaastud.
Küpseta 200 * ahjus 12 min.
Lase põhjal jahtuda ja lõika pooleks.
Keeda tükeldatud rabarberid vee ja suhkruga keediseks, tasasel tulel, 20 min. Jahuta.
Valmista täidis.
Vahusta koor, lisa suhkur ja muud maitseained. Sega kokku rabarberikeedisega.
Enne serveerimist määri täidis kahe põhjakihi vahele.

Kommentaare ei ole: