kolmapäev, oktoober 08, 2008

Ood kartulisalatile

Nii head kartulisalatit kui minu emal, ei tee mitte keegi teine. Õnneks on ka mulle üht teist külge jäänud. No poe kartulisalatist ei saa mitte rääkidagi. See lausa solvab kartulisalatit. Jah kartul seal on , porgand ka aga kõik ülejäänu on puudu. Tavaliselt pole seal õuna ja sibulat ja kurki. Ütlevad, et osad ei söö neid. NO kuulge, need on just need komponendid mis teevad asja krõmpsuks. Ja siis pole seal majoneesi. Nad küll väidavad, et panevad, aga see pole järelikult see porvansaal. See hapukas. Sinepit nad ka ei kasuta ja herneid ei raatsita ka sisse panna. Kusjuures ka küla kartulisalat pole tavaliselt päris see.
Ema tehtud salatit võisin noorest peast kilo korraga vist ära süüa ilma silma pilgutamata ja poole tunni pärast minna uue järele. Kartulisalatit meie peres tavaliselt üldse alla silmapesukausi täie ei tehta. Pole mõtet lihtsalt potti määrida väiksema kogusega. SIis peab salat ikka natuke kauem kui pool päeva vastu.
No ja loomlikult on mul praegu kõrval kauss salatiga ja kahvel püsti sees. Ja Jass istub põlvel ja küsib selge sõnaga salatit. Emasse vist :) Peab vist suuremat lähkrit hakkama muretsema enda koju ka. 10 l pott jääb väikseks varsti.

5 kommentaari:

Siiri ütles ...

Kartulisalat on ka minu lemmik. Eesti kodune kartulisalat- majoneesi ja koikide nende lisanditega, mis sa mainisid.
Muideks Kanada poodides muugil olev kartulisalat on ainult majoneesil pohinev, suurte kartulitukkidega ja porganditega. Muud suuremat polegi. Hirmus paha asi.

Mari ütles ...

Minu lapsed miskipärast salatit ei söö. Kui salatit teen, siis kõiki asju eraldi nopivad küll, aga kui kokku segan, siis heal juhul ampsu võtavad ja edasisest keelduvad. Mulle endale maitseb kohutavalt, just see isetehtud kõikide asjadega. Õun lihtsalt PEAB olema :)

Terje ütles ...

Ma tahaksin ka praegu seda sinu tehtud kartulisalatit. Midagi nii head pole ma ammu saanud.

Ussicke ütles ...

No see on ikke üks äärmiselt rumal inimene, kes kartulisalatisse õuna ei pane! Porgandi võib veel ära jätta (olenevalt aastaajast ja porgandi seisundist) või taimetoitlaste puhul lihaolluse asemel nt redist panna - aga õun peab olema.

P.S! Proovi kartul-juust-õun-tomat-hapukoor+sinep ;)

Anonüümne ütles ...

Vat mina olengi see äärmiselt rumal inimene, kes kartulisalatisse õune ei pane. Lihtsalt rikub maitse ära ja kõik!
Redist ei paneka ma ka mitte eluski! Rikub maitse ära:)
Porgand peaks ikka enam vähem kindlalt olema, kuid hernest ma ei pane tavaliselt. Teeb jälle salati imelikuks.

Salati sisse tuleb panna marineeritud kurki ja see peab ka olema õige kurk, igasugune ei sobi. Meie pere karetulisalatit kiidetakse alati ja see ongi hea!

Aga maitsed on nii erinevad. Poe omasid ma ka ei söö. Külas saab harva head, mis minu maitsele sobib:)